Het nieuwe jaar is begonnen, en daar horen goede voornemens bij. Misschien is het je vorig jaar niet gelukt om af te vallen, maar dit jaar lukt het vast en zeker. Sta je op het punt om je motivatie al te verliezen? Bekijk dan deze lijst even en je hebt meteen 10 redenen beet waarom je dit jaar wel zal afvallen.

  1. Dit jaar ga je meer krachttraining doen – Krachttraining is efficiënter dan cardio wanneer je wilt afvallen. Door cardio te vervangen door krachttraining, verbrand je niet alleen meer calorieën, maar je bouwt ook spiermassa op. Die spiermassa verbrandt voortdurend vet, ook wanneer je niet aan het sporten bent.
  2. Je gaat gebruik maken van elke mogelijkheid die zich aanbiedt om te gaan sporten – Vaak werkt het omgekeerd en zoek je net naar een uitvlucht om niet te gaan sporten, maar dit jaar ga je daar verandering in brengen!
  3. Bij elke maaltijd eet je minstens één groentesoort – Groenten zijn onmisbaar in je dieet, en bijna alle mensen eten er te weinig van. Groenten zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Laat ze bezorgen in een boodschappenpakket.
  4. Dit jaar drink je geen frisdrank meer – Heel eenvoudig: laat die troep gewoon in de winkelrekken staan. De voedingswaarde van frisdrank is nul komma nul en dus hoort frisdrank niet thuis in jouw dieet.
  5. Elke nacht zal je 7 tot 8 uur slapen – Je nachtrust hoort heilig voor je te zijn. Wanneer je niet voldoende slaap krijgt, werkt niets in je lichaam naar behoren. Een goede nachtrust is één van de belangrijkste geschenken die je jezelf kan geven voor het nieuwe jaar.
  6. Elke ochtend neem je even 5 minuten de tijd om tot rust te komen – Je hoeft het geen meditatie te noemen, maar het is in ieder geval essentieel dat je af en toe even ontspant. Denk niet te veel na over wat je die dag gaat doen, en probeer je hoofd gewoon even leeg te maken.
  7. Je eet enkel wanneer je honger hebt – Je lichaam is de beste raadgever die je hebt. Wanneer je je echt hongerig voelt, is het waarschijnlijk goed om iets te eten. Jezelf uithongeren is altijd ongezond.
  8. Je doet niet morgen wat vandaag ook kan – Dit heeft betrekking op veel meer dan alleen afvallen, want uitstelgedrag kan je voor moeilijkheden zorgen op elk vlak. Moet je eigenlijk iets belangrijks doen, wees dan niet bang en doe het gewoon.
  9. Je gaat op zoek naar een sport buddy – Alles is leuker met twee: ga daarom op zoek naar iemand die net zo gemotiveerd is als jou om gezond en actief te leven in het nieuwe jaar. Maak duidelijke afspraken en zorg ervoor dat jullie die allebei nakomen: zo kom je niet onder je wekelijkse portie sport uit met een makkelijk smoesje.
  10. Je drinkt voldoende water – Water is alles. Zonder water kan je lichaam niet werken, en toch slagen heel veel mensen erin te weinig water te drinken. Zorg ervoor dat je altijd een glas water binnen handbereik hebt en drink er voortdurend van: zo blijft je lichaam gezond!

Wil jij een boodschappenpakket ontvangen? Klik dan hier.